Referat: AIF Barrikaden - Liria

Bättre sent än aldrig!

Startelvan: Raffa - Micke N, Martin, Nickola - Bagher, Sosa, Florian, David - Alex,
Johan L, Anders

Avbytare var Jaja och Pontus som spelade hela 2:a halvlek som innermittfältare resp. högerytter

Om vi väntade oss att Liria skulle vara något sämre än förra året så här i februari när de spelade sin första match för året så blev vi snart varse att så knappast var fallet. Det var "det gamla" Liria där de välväxta spelarna alla hade god teknik och ett väldigt distinkt tillslag på bollen kryddat med någon ny superduktig spelare. De första 10 minuterna blev en väldig anstormning från deras sida trots en kraftig motvind. De skapade 3 jättechanser där de borde gjort åtminstone 2 mål, bl.a. räddade Micke på mållinjen redan i den 3:e min. Så långt hade vi svårt att få till ett enda riktigt anfall.

Efter denna tidiga anstormning från Lirias sida tog vi oss sakta allt mer in i matchen. Det var som framgår av det ovansagda dock synnerligen oförtjänt när Anders slog in 1-0 på pass från Johan. Spelet böljade sedan fram och tillbaka resten av halvleken dock med ett visst spelmässigt övertag för oss. När vi också börjat skapa lite fler chanser kom lite olyckligt deras kvittering i den 33:e min sedan vi åter räddat på mållinjen bara någon minut tidigare. Det sista av värde som hände i första halvlek var ett ribbskott av dem precis innan paus.

I andra halvlek fortsatte samma tendens som i slutet av första, vi hade ett visst spelövertag men de hade de klart bästa chanserna. Vi hade ett riktigt bra läge medan de hade 3 där Raffa vid samtliga gjorde fina räddningar, varav en kanon-dito.

De verkade något tröttare på slutet och de spelade dessutom lite sorglöst bakåt (vilket de stundtals gjorde även i första halvlek) vilket gav oss en del fina lägen när vi gjorde snabba omställningar. När Anders i den 73:e min på pass av Johan
satte sitt 6:e mål för säsongen (på 3 matcher) och alltså gav oss ledningen med
2-1 började de spela än mer offensivt vilket gav oss än fler anfall med klar spelarövervikt på deras planhalva. På ett av dessa anfall slet sig Anders i den 83:e min loss på kanten men slutade sedan spela sedan han vänt sig till domaren eftersom han tyckte att de tog med hand i straffområdet. Bak ryggen på honom hamnade dock bollen hos Pontus som satte in 3-1 och Anders som inte såg målet kunde lugna ner sig och vara glad åt att vi inte fick den straff han vädjade om.
Matchen kändes nu definitivt avgjord och det gjorde den även efter deras mycket vackra reduceringsmål bara ett par minuter efter vårt 3-1-mål. De sista minuterna skapade de inget av värde trots att de nu spelade extremt offensivt.

Totalt sett en spelmässigt jämn match där de dock hade de överlägset flest chanserna (och en förfärlig massa hörnor). Trots det sistnämnda ändå en mycket bra insats från vår sida och en synnerligen meriterande seger för oss mot årets hittills bästa motstånd.